Projects Studio
Menu
Residential

Download PDF
Share
Beechcroft House

The house is a contemporary low slung building, nestling behind the existing wall and embedded into it’s surroundings by the established planting.
Reduced glazing to the north façade reduces heat loss, with the inhabited rooms orientated to the south and to the view of the established garden.

Living accommodation on the ground floor is centred around a curved glazed wall, allowing views of the garden whilst providing a sheltered  area of outdoor space, not overlooked by neighbours.

Heat is generated by air source heat pump. High levels of insulation, low energy light fittings  and PV panels are used to reduce electricity demands. The building uses a palette of traditional, natural materials such as render, brick, stone and timber, to soften the building and reduce its impact further, referencing those materials already in the area, and applying them
in a contemporary way.

back-top